Nálunk a krumpli minden formában kapós, amíg még van újkrumpli és nem kell megpucolni, legtöbbször tepsiben sül ropogósra és villám gyorsan lába kél, mert aki arra jár, az csippent belőle egy-egy szemet.
Ez a krumpli most különösen csípősre készült, mert kihasználjuk, hogy most két hétig ketten vagyunk Gyerkőccel, így kiélhetjük ez irányú vágyainkat. Na ez olyan lett, hogy a tűzokádó sárkány is elbújhatna mögöttünk, miután elfogyasztottunk néhány szemet, viszont hiába csíp, abbahagyni lehetetlen.
Ez a krumpli most különösen csípősre készült, mert kihasználjuk, hogy most két hétig ketten vagyunk Gyerkőccel, így kiélhetjük ez irányú vágyainkat. Na ez olyan lett, hogy a tűzokádó sárkány is elbújhatna mögöttünk, miután elfogyasztottunk néhány szemet, viszont hiába csíp, abbahagyni lehetetlen.
Hozzávalók:
2 kg megsikált újkrumpli
olíva olaj
chilli olaj
10 zsálya levél vékony csíkokra vágva
fokhagymapor
mexikói fűszerkeverék (nálam Ataisz)
A megmosott krumplikat négybe vágtam és elrendeztem egy lapos sütő tepsiben. Megöntöztem az olíva és a chilli olajjal és jól összeforgattam. (Az olajat nem kell túlzásba vinni, így is csípős lesz és az sem jó, ha tocsog a zsiradékban a krumpli. Mikor összeforgatjuk, már látszik, hogy jól bevonja-e mindenütt a pirosas olaj, ha nem, lehet még egy kicsit önteni rá.) Megszórtam a mexikói fűszerkeverékkel és a fokhagymaporral és megint jól összeforgattam, hogy mindenhol átjárja a fűszeres olaj. Végül rászórtam a zsályaleveleket és még egyszer megkevertem. Letakartam alufóliával és 170 C-on hőlégkeverésen 40 percig sütöttem, majd fólia nélkül még 25 percig. Ekkor a hőfokot felvittem 180C-ra.
2 kg megsikált újkrumpli
olíva olaj
chilli olaj
10 zsálya levél vékony csíkokra vágva
fokhagymapor
mexikói fűszerkeverék (nálam Ataisz)
A megmosott krumplikat négybe vágtam és elrendeztem egy lapos sütő tepsiben. Megöntöztem az olíva és a chilli olajjal és jól összeforgattam. (Az olajat nem kell túlzásba vinni, így is csípős lesz és az sem jó, ha tocsog a zsiradékban a krumpli. Mikor összeforgatjuk, már látszik, hogy jól bevonja-e mindenütt a pirosas olaj, ha nem, lehet még egy kicsit önteni rá.) Megszórtam a mexikói fűszerkeverékkel és a fokhagymaporral és megint jól összeforgattam, hogy mindenhol átjárja a fűszeres olaj. Végül rászórtam a zsályaleveleket és még egyszer megkevertem. Letakartam alufóliával és 170 C-on hőlégkeverésen 40 percig sütöttem, majd fólia nélkül még 25 percig. Ekkor a hőfokot felvittem 180C-ra.
Én is valami hasonlót csinálok, de én a gázon, és most próbálok ki hozzá egy új fűszert. Szeretem az ilyen krumplit.
VálaszTörlésÚgy érted, hogy gázon, hogy olajban sütöd ki serpenyőben? És azt hogy fűszerezed?
VálaszTörlésMost tettem fel a blogra. Vettem hozzá egy fűszersót, és nagyon finom lett. Megfőztem a krumplit és csak egy kevés olaj ment rá, nem bő olajban sütöttem, meg a fűszer, és egy öntöttvas serpenyőben pirulgatott a gázon. Hu, nagyon finom lett, majdnem megettem a gáz mellett állva az egészet. :D
VálaszTörlésA tepsis krumplit bármikor megenné az egész család. A fűszerek köre meg vég nélküli.
VálaszTörlésSzepyke, megnéztem a receptedet, nagyon remek! A kukorica meg óriási ötlet bele...Egyszer kipróbálom:)
VálaszTörlésRenata, igen én is azért szeretem mert a fűszerekkel jól el lehet játszadozni, és nagyon sok munka nincs vele, de a végeredmény mennyei....:)