Ezt a levest pár hete készítettem, de a piacon járva azt gondolom éppen aktuális lesz, mert szebbnél szebb a brokkoli kínálat. Azt szeretem benne, hogy rém egyszerű, nem kell túlfűszerezni és mégis nagyon finom lesz a végeredmény. Régebben tejszínnel készítettem, de egyszer nem volt otthon és ki kellett hagynom és észre sem vette senki. Volt, hogy krumplit is tettem bele, aztán volt, hogy megfeledkeztem róla és úgy is finom és sűrű lett. Mára egy letisztult, egyszerű recept maradt, amit mindenki szívesen fogyaszt, VEGÉTHÓ-ra minden szempontból megfelel!
Hozzávalók:
1-2 fej brokkoli
1 póréhagyma, vagy vöröshagyma
őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió
himalaya só
olívaolaj
1-2 fej brokkoli
1 póréhagyma, vagy vöröshagyma
őrölt fekete bors
őrölt szerecsendió
himalaya só
olívaolaj
Az olajon a felaprított hagymát megpirítottam, hozzátettem a megmosott rózsáira szedett brokkolit, ezt is egy kicsit átforgattam az olajon, majd felengedtem annyi vízzel, hogy éppen ellepte. Sóztam, borsoztam és beletettem a szerecsendiót is (vigyázni vele, mert nagyon átható az íze). Addig főztem, amíg a brokkoli megpuhult, botmixerrel pépesítettem. (Ha valaki szeretne itt hozzáadhat 2 dl rizstejszínt.) Sűrűségtől függően tettem még bele vizet és fűszereket és összeforraltam. Most pirított kenyérkockával ettük.
Nah,most erősen integetek... Nem szeretem a brokkolit... (sem):)
VálaszTörlésÉn viszont imádom (szepyke már külön listát vezethet lassan a nemszeretem dolgairól...:)
VálaszTörlésPáromnak pedig nagy kedvence, biztosan kipróbálom a Te változatodat is majd!
Ja igen: a fiatalos körkérdésre is igyekszem válaszolni!
VálaszTörlésSzepyke, nem is vártam mást. Mi a kedvenc kajád?
VálaszTörlésNapmátka, ez egy olyan leves, amit kár túlbonyolítani, mert így is tökéletes. Ízleni fog szerintem! Várom az írásodat!:))
Nagyon finom lehet,szeretjük a krémleveseket,kipróbálom.:-))
VálaszTörlésDe finom lehet az a csíra is:-))
Andi/cuki, a retekcsíra nagyon-nagyon finom, a kedvenc csíráim egyike. Mindegyik egy kicsi retek, ha nem ettél még, ha hozzájutsz kóstold meg a lilát!:))
VálaszTörlésKedvenc? Hu, sok van, nem tudnék kiemelni egyet. Főleg húsos kaják, de szeretem a piritott rízst is!:) És azt sok zöldséggel, bár a magam módján sokkal...
VálaszTörlés:))))
Mondtam már,hogy nagyon aranyos az új "lakásod", azaz a háttered?
Azt hiszem igen, de ezt jó többször is hallani! Köszönöm szépen!:))
VálaszTörlésamiben csíra van csak finom lehet! mint a szendvicsben! de a levedhez is jó, igaz, nem tenném igazi hűslevesbe, csak zöldséglevesbe!
VálaszTörlésDíjat érdemelsz nálam:-))Mert szeretlek olvasni!:-))
VálaszTörlésHahóóóóóóóóóóóóóóóó!
VálaszTörlésTessék befejezni a lovaglást, és előkerülni, a terembúráját nekije!:))))
Nah, hallllóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóóó már!
VálaszTörlésMár lassan egy hónapja sehol, senki.
Most már tessék arról a lóról ide is merészkedni!:)
Szepyke, jövöööööööök, még egy kicsi türelmet kérek. Nemsokára vége a dupla munkahelynek és megint lesz időm, mint a régi szép időkben. Annyi kaja fotóm van már, hogy lassan elfelejtem, melyiket hogyan csináltam. De drága vagy, hogy ennyire hiányolsz!!!!!!!:))
VálaszTörlésEzt a megjegyzést eltávolította a szerző.
VálaszTörlésKedves Benzsi! Hoztam valamit:
VálaszTörlésSzóval a link helyesen:
http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/11/forro-kave-tea.html
Nah, most fogyott el az idő. Egy hetet kapsz!:)
VálaszTörlésUtána, ha nem jelensz meg, vega leszek, és a fölt elveszít egy igazi húsevőt!:)
Nah, bekockáztatod????:))))))))))
Hát igen Benzsi,én is épp csak megismertelek,aztán meg eltűnsz?
VálaszTörlésHiányzol ám!:-))