Igen, jól látjátok! Sweet home jelentkezik innen a hóhegyek mögül. Elnézést kérek az olvasóimtól a két hónapos csend miatt és köszönöm szépen Szepyke, Trinity, Renáta és Andi cuki érdeklődését hogylétem felől. Nagyon jól esett, hogy észrevették a távollétemet és hiányoltak. Most már itt vagyok!!! Az utóbbi időben nem nagyon tudtam a blogokat sem olvasni, s bár Siccike is meghívott a Vegán Vendéglőbe és a Vegán Karácsony blogra társszerzőnek, ott sem sikerült brillíroznom eddig. Szóval, el vagyok maradva az írással és az olvasással is. Főzni azért főztem, és fotóztam is, de arra, hogy feltegyem a receptet már nem volt időm. Most a karácsonyi készülődés sem éppen a legideálisabb időpont, nem is értem, hogy a rendszeresen posztoló bloggerek hogy csinálják de igyekszem zárkózni. Mint már írtam jelentős információhiánnyal küzdök, hogy mi történt a blogvilágban az elmúlt két hónapban, ezért szemlesütve, előre bocs azoktól, akiket olvasni szoktam, de időbe telik amíg visszamenőleg átnézem az írásaitokat.
De most nem ezzel kezdem, ennyi kihagyás után.
Házi csokis keksz
Tudom, hogy Stahl Judittal kapcsolatban megoszlanak a vélemények. Sokan nem kedvelik sem őt, sem a receptjeit, sőt már-már sikk szidni, de ez engem egyáltalán nem érdekel. Én személy szerint bírom a nő stílusát és a receptjeiben sem csalódtam soha. Így volt ez ezzel az aprósütivel is. A Stahl magazin karácsonyi különszámában találtam.
Hozzávalók:
10 dkg étcsoki
10 dkg tejcsoki
10 dkg hideg vaj
1 ek. instant kávé (én gabonakávét használtam)
2,5 dkg cukrozatlan kakaópor
25 dkg finomliszt (nálam tönkölybúza)
1 kk. szódabikarbóna
1 csipet só
10 dkg cukor (nálam barnanádcukor)
4 ek. méz
1 narancs reszelt héja
A csokoládét aprítógépben összevágtam, de még darabos maradt. A gabonakávét feloldottam 1 ek meleg vízben. Összekevertem az átszitált lisztet, kakaóport a szódabikarbónát és a sót és hozzáadtam a felkockázott hideg vajat és elmorzsoltam benne. Mikor ez megvolt, hozzáadtam a cukrot, a mézet, a csokit, a narancshéjat a kávét és kézzel összegyúrtam. A tésztát kettéosztottam, rudat formáltam belőle és folpackba csomagolva 1 órát pihentettem a hűtőben. Egy sütőlapra sütőpapírt tettem és a tésztából vastagabb szeleteket vágtam, golyót formáztam belőle és sütőpapírra egymástól kb 5 cm-re tettem és kézzel ellapítottam. A sütőt 165 C-ra melegítettem és hőlégkeverésen 10 percig sütöttem a kekszeket, majd sütőrácsra helyeztem. Miután teljesen kihűlt fémdobozba tettem, így hetekig elállna, de január elején már nem lesz belőle egy szem sem.
Aki szereti a nem túl édes, kissé kesernyés narancsos ízeket feltétlenül próbálja ki.
Szia!!! De jó, hogy megjöttél!!!
VálaszTörlésKarácsony és blogolás? Ne is kérdezd...Éjszakai sütöde:)))
De örülök Neked! Jó, hogy visszajöttél! :))
VálaszTörlésÉn teljesen pánikhangulatban az időhiánytól, most passzíroztam be a beiglitésztát a hűtőbe (fél tízkor). Minden évben úgy ájulok be a karácsonyfa alá. Valamit nagyon rosszul csinálok, asszem... :))
Trinity,Yasmine
VálaszTörlésÉn is örülök, pláne, hogy ilyen kedvesen fogadtok!
Ismerős a karácsonyfa alá beájulás. Tavaly Szentestére úgy megfájdult a derekam, hogy a két ünnep között mozdulni sem tudtam. Idén családi összefogásban készülnek a dolgok, de én akkor se bírok magammal. Yasmine te akkor elég jól állsz, ha már a bejglit is összeraktad!:))
A beigli mindig kicsit előbb készül nálam, jól tűri a fagyasztást. Már a zserbó, meg a keksztekercs is a fagyóban, azokat most tesztelem. Marad még így is tennivaló, holnap a kisfickóm szerepel az osztályával a templomban, arra elmegy az egész délután. Legalább addig pihenek, míg hallgatom a műsort. Utána úgyis főzöm a káposztát :DD
VálaszTörlésJuhéééééééééééééééééééééééj!
VálaszTörlésNah, már majdnem vega lettem miattad!:)))
Jelentem ma sült meg a bejgli, kedden minimum 5-6 félét sütök, mert holnap más dolgom lesz!
De végre már, hogy itt vagy!:)
Yasmine, és nyersen fagyasztod, vagy sülve? De jó, a templomban szerepelnek!! Nagyon szép lesz. Kellemes szórakozást!!!
VálaszTörlésSzepyke, nem vettem volna a lelkemre a kényszer vegaságod, kénytelen voltam visszatérni. Te is nagyon ügyi vagy, hogy már kész a bejglid. Én szerdára terveztem be.Mindig attól félek megszárad, mire az asztalra kerül. Köszönöm, hogy törődtél velem, addig is amíg nem voltam. Nagyon jól esett ám!!!!!:))
De jó,de jó,de jó!:-))Hogy itt vagy végre!!!
VálaszTörlésA csokis kekszet én is néztem!:-))
Amit én találtam Stáhlnál,és megsütöttem,mind finom volt. Kaját még nem sokat..
Van neki is hibája,de kinek nincs???
Benzsi, megsülve fagyasztom le. Már évek óta így csinálom. A fagyasztóból kivéve, kb. 15 perc után olyan lesz, mint a friss. Épp az előbb tettem be 5 rudat, már fáznak szegények! :D
VálaszTörlésA templomi koncert fantasztikus volt. Igazi, csodás, feltöltő élmény :))
Andi/cuki, köszi,köszi,köszi! Én is így érzek Stahl Judittal kapcsolatban. Jó az új képed!:))
VálaszTörlésYasmine, nem is gondoltam volna, hogy a bejgli jól fagyasztható, lehet, hogy én is kipróbálom.
A templomi koncerteket áthatja valami meghittség, van bennük valami angyali. És úgy, hogy személyesen is érdekelt voltál különösen szép lehetett!:))