Ismét egy vendégváró falat, de
akár vacsoraként, vagy előételként is bevethető. Ez a recept az indiai
ízvilágot testesíti meg, de akitől ez idegen, vagy nem tudja beszerezni az
egzotikus fűszereket, nyugodtan használhatja kedvenc fűszereit helyette, vagy
más zöldségekből is összeállíthatja. Én imádom az indiai konyhát, annak minden fűszerével, minden ízével. Ez az étel, az egyik kedvencem, különleges fűszerezése tetszett a családomnak is, pedig tőlük, nagy szomorúságomra a fűszeres indiai konyha eléggé távol áll. Reggelire, vacsorára, vendégeknek, krémleveshez, utazáshoz, minden helyzetben jó választás.
hozzávalók:
tésztához:
40 dkg tönkölybúza fehérliszt
1 tk foszfátmentes borkősütőpor
(vagy sima sütőpor)
2 ek olaj
3 dl meleg rizstej
himalaya só
töltelékhez:
1 krumpli
1 kis fej vöröshagyma
2 ek paradicsomszósz, vagy 1
paradicsom
2 ek olaj
1 ek garam masala
1 tk őrölt koriander
1 tk gyömbérpor
0,5 tk chilipor
10 dkg mirelit zöldborsó
1 ek frissen facsart citromlé
olaj a sütéshez
A vöröshagymát apróra vágjuk és 3
ek olajon megpirítjuk. Belekeverjük a
paradicsomszószt (vagy az apróra vágott paradicsomot), a fűszereket és a
zöldborsót. Néhány percig pirítjuk.
Hozzáadjuk az előzőleg héjában
megfőzött, meghámozott és kockákra vágott krumplit. Még 5 percig pirítjuk
együtt, majd meglocsoljuk a citrom levével.
A lisztet a sütőporral, a sóval,
az olajjal és a tejjel összedolgozzuk.
Rugalmas tésztát gyúrunk belőle.
Gyúródeszkára tesszük és egy
45x32 cm-es lapot nyújtunk belőle, majd 12 egyforma részre vágjuk.
Mindegyik közepébe teszünk egy
kanál tölteléket.
A tészta két oldalát
benedvesítjük.
Ráhajtjuk a másik két oldalt úgy,
hogy az alsó oldal egy kicsit kilógjon.
Ezt az alsó részt visszahajtjuk.
Villával összenyomkodjuk.
Olajat melegítünk és amikor forró
néhány perc alatt aranybarnára sütjük a táskákat, majd lecsepegtetjük. Melegen
tálaljuk.
Az eredeti recept az Klasszikus
Vegetáriánus Konyha című szakácskönyvből származik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése