2010. február 23., kedd

Padlizsánkrém vega majonézzel


Valamikor nagyon régen készítettem utoljára padlizsánkrémet, de újabban visszatartott az, hogy majonéz kellett bele, de a bolti majonézeket és a tojást igyekszem elkerülni. Most viszont már volt saját szójamajonézem, ez már nem lehetett akadály. Akkor amikor még csináltam, a padlizsánt egyben sütöttem meg a sütőben. Úgy is jó volt, de Tománál találtam egy sokkal jobb sütési megoldást. Kipróbáltam és tényleg…..A padlizsán olyan finom volt pusztán attól, hogy be lett sózva és olajozva, ráadásul kicsit rásült az alufóliára, ott abban a pillanatban meg tudtam volna enni az egészet. 

Hozzávalók:
3 padlizsán
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
olívaolaj
himalaya só
őrölt fekete bors
3 ek. szójamajonéz

A padlizsánokat megmostam, kettévágtam, a vágott felületüket beirdaltam, sóztam, meglocsoltam olíva olajjal és vágott felületükkel lefelé alufóliával bélelt tepsibe tettem és 200 C-on 30-40 percig sütöttem. Közben a hagymát megpucoltam és apró kockákra vágtam, sóztam és olívaolajon megpirítottam. Az utolsó 1 percben hozzádobtam a felaprított fokhagymákat is. Közben a padlizsán elkészült és miután kicsit kihűlt, lehúztam a héját és villával kicsit összetörtem és elkevertem a pirított hagymával. Ez még nem volt elég, mert túlzottan darabosnak találtam, úgyhogy a botmixerrel itt ott belekavartam, hagyva egy két nagyobb darabot is benne. Miután ezzel megvoltam, borsoztam és hozzáadtam a szójamajonézt. Pirítóssal ettem, de szerintem tésztaszószként is egészen nyugodtan használható.


2 megjegyzés:

  1. Egyik kedvencem a padlizsánkrém és valamikor ősszel ettem utoljára...Biztos finom lehetett!

    VálaszTörlés
  2. Bizony az volt! Kár, hogy a padlizsán ára most nem olyan baráti, mint ősszel volt.:))

    VálaszTörlés