2010. március 9., kedd

Tofus tészta és szendvicskrém /avagy változatok egy témára/


Ez egy több variációs recept. Ehetjük frissen a tésztára téve, vagy sütőben kicsit átmelegítve, sajttal megszórva, de sűrűbb változatban kenhetjük piritósra is. Elkészítése sem igényel túl hosszú időt, úgyhogy egy gyors vacsoraként is bevethetjük.

Hozzávalók:

1 csomag tofu
1 csomó bazsalikom
100 g mandula
4 g fokhagyma

1,8 dl olívaolaj
500 g tészta

ha még sütőbe is tesszük:
pici víz , hogy hígabb legyen, 
szeletelt mandula a tetejére

karikára vágott magozott olívabogyó


A tofut kevés forrásban lévő vízbe dobtam, néhány percig rotyogtattam, majd lecsöpögtettem. A robotgépbe tettem a többi hozzávalóval együtt és krémesre kevertem. Közben kifőztem a tésztát. Itt már meg is állhatunk, a tésztára rátehetjük a szósz és kész is van, de én még egy kicsit dolgoztam rajta. 

Pici vízzel felhígítottam, mert a sütés közben még sűrűsödik.
Egy tűzálló tálat kikentem olajjal, a tésztát összekevertem a szósszal, beleöntöttem a tálba, tetejét megszórtam mandulával és olívabogyóval és 15 percre 180 C-os a sütőbe tettem, amíg átmelegedett és a mandula megpirult.

További változatként, ha nem főzünk mellé tésztát és csökkentjük az olaj mennyiségét nagyon finom szendvicskrémet készíthetünk.


Eredeti recept a klasszikus vegetáriánus konyhából származik.

3 megjegyzés:

  1. Köszi, vittem a receptet:)Ez nagyon tetszik, ki fogom majd próbálni!

    VálaszTörlés
  2. Nagyon guszta, az a felső kép! Valaki igazán kitalálhatná már a monitorból kivehető ételeket. :D

    VálaszTörlés
  3. Ízlésszindróma, örülök, hogy tetszik, ha elkészítetted írd meg, hogy ízlett!:))

    Egycsipet, már dolgozom rajta, látod a képek már megvannak!:))

    VálaszTörlés