2010. október 21., csütörtök

Kifőztük Karácsony! Segíts, mert ADNI JÓ!!!

Karácsony
Gyertyát gyújtok, ha itt az este
s nézem apró lángját, keresve
benne Karácsony szép titkait.
Most jó vagyok: most kérj valamit.
*
Szerettem volna én is egyszer
kerekre nyílt gyerekszemekkel
a csengettyű hívó szavára
benyitni a sötét szobába,
hol a karácsonyfa ágain
ülnének ragyogva álmaim
a színes, fénylő díszek között,
és mintha a jóság költözött
volna az emberek szívébe,
úgy állanánk ott kéz a kézbe`
táncoló, aranyló fény alatt,
s e szent, békés, tűnő pillanat
elringatná mind a lelkeket,
dúdolnánk egyszerű éneket,
hallatszanának boldog imák,
áldott a fagyöngy, manna a mák... -
és vártam vágyva, türelmesen,
de nem lett belőle semmi sem.
Végül felnőttem, amíg vártam.
Mesevilágom jól bezártam.
*
Azért egy lángot mégis gyújtok.
Két üres kezet feléd nyújtok.
Védj meg, Karácsony, jámbor dajkám,
te bűvös dallam tündér ajkán!
Sanzsan


Van egy fontos és gyönyörű nap az évben, amikor a kinti hideg és fagy ellenére, melegség költözik a szívünkbe. Átöleljük a világot! Megnyitjuk magunkat a másik ember felé és egyszerűen, a legnemesebb értelemben, önzetlenül szeretünk. Szeretjük a pillanatot, azt ahogy az öröm fénye csillan meg gyermekeink szemében, azt ahogyan szüleinkre nézve, lepereg bennünk jó néhány karácsony emléke. Mindez megadatik nekünk évről-évre és természetes számunkra, hogy meleg szoba és szépen terített asztal, finom étel vár. Azt képzeljük, mert könnyebb azt hinni, hogy az ünnepet mindenki így éli meg.
Sajnos nem. Sajnos vannak családok, ahol nem hogy ajándék nem kerül a fa alá, de még meleg étel is alig. Szomorú, de vannak gyermekek, akik éhesen kerülnek ágyba még ezen a szent napon is, akik csak álmodozhatnak karácsonyfáról és a csengettyű hívó szaváról. Azért, hogy az ő életükbe is költözzön egy kis fény, segíteni hívunk. Azt kérjük csak, hogy annyit adj, amennyi erődből telik. Nem számít, hogy ez pár száz, vagy pár ezer, vagy több tízezer forint. Az összefogás és a gesztus a fontos, mert így, együtt, hegyeket tudunk megmozgatni és ha néhány boldog szempár lesz a jutalmunk, már megérte.
Kérlek, ha megteheted járulj hozzá te is ahhoz, hogy Karácsony este minél több boldog szempár legyen ebben az országban.
Elöljáróban annyit, hogy 115 blogger fogott össze, hogy a Kifőztük Magazin karácsonyi, különleges kiadványával kedveskedjünk azoknak akik segíteni szeretnének a rászorulókon. A részleteket a Kifőztük Magazin oldalán megtalálod itt, további részletek hamarosan jönnek………..

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése