Ezt a levest a Kifőztük Magazin 7. számában már olvashattátok, de most ide is beteszem, mert kedvenc levessé vált nálunk. Szerintem már nincs olyan aki ne ismerné a Kifőztük- öt, ha mégis szaladjon letölteni a számait, mert rengeteg kitűnő receptet talál bennük, sőt most, karácsony közeledtével különszámmal is készültünk, amiről olvashattok itt és itt.
Hétvégén a "Tofu a tortán" során megismert és azóta nagyon megszeretett "blog"barátnőimmel találkoztunk Parvatinál. Egy beszélgetős, eszegetős délutánt töltöttünk hármasban, Parvati, Frutti és én. Mindenki hozott valamit, én ezzel a levessel készültem és ha minden igaz, családomhoz hasonlóan a csajok is oda voltak érte. A recepten hangyányit változtattam, itt az eredeti receptet közlöm, a hozzávalók változásának megfelelő kiegészítéssel.
Hozzávalók:
2,5 dkg vaj/pici olívaolaj
1 fej vöröshagyma/ 1 póréhagyma
1 kg zeller
1 nagy burgonya
2 evőkanál felaprított zsályalevél
1 l víz
3 dl tejszín/rizstejszín
25 dkg márványsajt
olajban sült zsályalevelek (ez most nem volt)
veganatura ételízesítő/Alnatura ételízesítő
himalaya só
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Picit pirítjuk és máris jöhet bele a megtisztított, apró kockákra vágott zeller, az ugyancsak apróra vágott krumpli, valamint a zsályalevél. Ezt jó alaposan átforgatjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, megszórjuk veganatura ételízesítővel és fedő alatt puhára főzzük. Mikor kész van botmixerrel pépesítjük, beleöntjük a tejszínt, a maradék vizet és a márványsajt felét. Ezzel már csak kis lángon főzzük, nem forraljuk és sűrűn kóstolgatjuk, mert kellhet még bele pici só, a márványsajt sósságának függvényében.
A zsályaleveleket a száráról leszedjük és lemossuk róla az „út” porát, majd megszárítjuk. Ujjnyi olajat hevítünk egy kisebb lábosban és a leveleket fél percre beledobjuk a forró olajba.
A levest tányérba szedjük, rámorzsolunk egy kis márványsajtot, pár ropogós zsályalevelet és forrón tálaljuk.
Hozzávalók:
2,5 dkg vaj/pici olívaolaj
1 fej vöröshagyma/ 1 póréhagyma
1 kg zeller
1 nagy burgonya
2 evőkanál felaprított zsályalevél
1 l víz
3 dl tejszín/rizstejszín
25 dkg márványsajt
olajban sült zsályalevelek (ez most nem volt)
veganatura ételízesítő/Alnatura ételízesítő
himalaya só
A vajat megolvasztjuk, hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát. Picit pirítjuk és máris jöhet bele a megtisztított, apró kockákra vágott zeller, az ugyancsak apróra vágott krumpli, valamint a zsályalevél. Ezt jó alaposan átforgatjuk, majd felöntjük 6 dl vízzel, megszórjuk veganatura ételízesítővel és fedő alatt puhára főzzük. Mikor kész van botmixerrel pépesítjük, beleöntjük a tejszínt, a maradék vizet és a márványsajt felét. Ezzel már csak kis lángon főzzük, nem forraljuk és sűrűn kóstolgatjuk, mert kellhet még bele pici só, a márványsajt sósságának függvényében.
A zsályaleveleket a száráról leszedjük és lemossuk róla az „út” porát, majd megszárítjuk. Ujjnyi olajat hevítünk egy kisebb lábosban és a leveleket fél percre beledobjuk a forró olajba.
A levest tányérba szedjük, rámorzsolunk egy kis márványsajtot, pár ropogós zsályalevelet és forrón tálaljuk.
(Az olajban sült zsályalevelet most piritóssal és mandulaszeletekkel helyettesítettem.)
Ez már az újságban is nagyon tetszett, meg is főzöm majd, köszi!:)
VálaszTörlésIsssteni volt!Most is összefut a nyál a számban:)
VálaszTörlés