2009. augusztus 25., kedd

Sárgarépa krémleves


Most már tényleg és végleg megérkeztem! A 4 napos ünnepet végig kalandoztuk, úgyhogy nem sok időm maradt a gép előtt ülni, de ezt én egyáltalán nem bántam. Az utóbbi idő net és blogfüggőségét éppen ideje volt egy kicsit visszaszorítani. A receptek meg csak gyűltek, gyűltek most meg arra várnak hogy felkerüljenek ide. Az utóbbi napok egyik legsikeresebb receptje volt a soron következő étel. Összetételét tekintve semmi különleges, ízre mégis nagyon finom lett és jól esett már valami egyszerű étel.


Hozzávalók:

5-6 nagy krumpli
5 sárgarépa
2 angol zeller
fél póréhagyma
2 g fokhagyma

őrölt fekete bors
vega natura ételízesítő
őrölt szerecsendió
víz
olívaolaj
3 dl zabtejszín 


A meghámozott és feldarabolt zöldségeket a hagymával és a fokhagymával feltettem főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Beletettem a fűszereket. Amikor minden puhára főtt, botmixerrel pürésítettem, beleöntöttem a zabtejszínt és felöntöttem még annyi vízzel, hogy krémes legyen. (Hozzá kell számítani, hogy másnapra a krumpli miatt még tovább sűrűsödik.) Összeforraltam, kiigazítottam az ízeket, majd beleöntöttem egy pici olívaolajat.
Mi rusztikus szicíliai kenyérrel ettük.

Ebből a mennyiségből egy nagy fazék leves lesz (9 tányérnyi)! Aki csak egy evésnyit szeretne, az nyugodtan felezze a mennyiségeket.



2 megjegyzés:

  1. Elhiszem, hogy finom lehetett! Majdnem így készül nálunk is, a zellerszár viszont plusszos nálad; na hátha egyszer beleszaladok, és azzal is kipróbálom.

    VálaszTörlés
  2. KataKonyha, ha van rá lehetőséged feltétlenül próbáld ki vele. Én nagyon szeretem az ízét, annyira üde és friss, ráadásul nagyon egészséges (persze nyersen fogyasztva)!:)

    VálaszTörlés