2009. augusztus 7., péntek

Segítsetek! Melyik búzafűprést szeressem?

kép innen
Ez most egy rendhagyó poszt, aki tud segítsen! Néhány hét múlva betöltöm a 40-et. Mint az a kerek számoknál szokás a családom valamilyen nagyobb ajándékkal szeretne „meglepni”, de mivel én nem túlzottan díjazom a meglepetéseket, ezért megkérdeztek engem is. 
Sokan arany gyűrűre vágynak egy ilyen emlékezetes napon, de én egy kicsit dilis lehetek, mert én az aranyat ki nem állhatom. 
Régóta vágyom viszont néhány konyhai kütyüre, mint aszalógép, nagy teljesítményű turmixgép, növényi tejkészítő és búzafű és gyümölcsprés. Meg még 1000 féle dolog, de ezek a legjelentősebbek, főleg ami az árukat illeti. És hát az ember ezeket nem tudja csak úgy megvásárolni, alkalom kell hozzá. Na, most alkalom van, azt tudom, hogy a búzafűprés támogatná leginkább az egészségemet, csak nem tudom eldönteni melyiket is érdemes megvenni. Ami tuti, hogy elektromos legyen, és ami még biztos hogy a legjobbra a Green Star-ra, illetve az ennél drágább gépekre nincs keret. 
A Solo Star II-t és a Lexent találtam még a neten. Örömmel venném a tapasztalataitokat ezekkel kapcsolatban, vagy ha ismertek még más márkájú, nálunk kapható gépet, ami esetleg elkerülte a figyelmemet, de hasonló az árfekvése, arról is írjatok nekem.
A Kiváló egészség blogon van egy nagyon jó írás a búzafűléről és a présekről, kérdeznék is a blog írójától, Gábortól, csak valamiért nem lehet neki megjegyzést írni, de majd hátha ily módon vele is tudok szót váltani.


És ha már kérdezek, hagy kérdezzek a növényi tejkészítő gépekkel kapcsolatos tapasztalatokról is. Konkrétan a Soyabelláról olvastam már, de hátha van még más is.
Előre is köszönöm mindenkinek, aki segítséget nyújt nekem a választásban!


7 megjegyzés:

  1. Szia!

    Bocs a HTML kóddal van hiba azért nem tudsz hozzászólni, majd próbálok javítani rajta!

    Búzafűprésgép.
    -Nos nehéz a választás, mert igazából nem vagyok meggyőződve sem a Lexen sem a Solo Star II. képességeiről.

    Összehasonlító táblázat:
    http://www.discountjuicers.com/compare2.html

    Igazából mindkét gép 1 csigás, sok műanyag alkatrésszel. Szerintem hátrány, hogy a csiga is teljesen műanyag - ez biztosan a kipréselt lé, és az élettartam rovására megy, mert hatalmas nyomás és igénybevétel van ilyenkor.

    A másik, hogy a leírásban írják gyümölcsökre nem igazán a legjobb a Solo Star II. (és gondolom a Lexen sem mivel ugyanúgy működnek) Szóval ha ezt préselnél főleg, akkor ne ezt vedd. De ugyanez a helyzet a Green Starral. Minden gépnek vannak bizonyos határai. Van amelyik ebben, van amelyik másban a jobb.
    A Champion biztos jobb pl. a gyümölcs és zöldség préselésben, de gyenge a füvek préselésében, bár állítólag az Urbán Vali ezzel présel búzafűt... Az összehasonlító oldal szerint ez nem lehetséges.

    A gépek tartósságát illetően nem tudok mit mondani.

    A kérdés, hogy mindennap fogod e használni? Én pl. most már minden nap 1 kg zöldet nyomok át a Green staromon. És eddig sose volt gond a géppel. Nagyon tartós, nagyon jól présel, kivéve a lágy gyümölcsöket. Főként a zöldek préselésében erős, és nekem erre kell elsősorban.

    Szóval azt hiszem a legfőbb döntő, hogy mennyiszer fogod használni, és mekkora igénybevételnek fogod kitenni és mit préselsz. Kérdezz meg olyanokat akiknek van Solo Star II- jük, hogy mik a tapasztalataik.

    Ha őszinte akarok lenni, akkor azt írnám inkább spórolj még, és inkább a GreenStar 1000 -et válaszd ha napi használatra és kemény igénybevételre használnád a géped.

    Sima búzafű préslésre azt hiszem viszont megteszi a Solo Star II és a Lexen is. Nagyon hasonló a felépítésük, működési elvük. És az alkatrészeik is hasonlóak.


    A Lexen gép leírása:
    http://www.lexenproducts.com/pages/electric_juicer.html

    A Solo Star II leírása:
    http://www.solostarjuicers.com/index.asp

    Annyit tudok még elmondani, hogy a Solo Star egy elismert márka, sokat dicsérik angol nyelvű honlapokon, megbízható gépnek tartják.

    VálaszTörlés
  2. Szia Gábor!

    A gépet mindennapos használatra szánom és szeretném, ha gyümölcsöt, zöldséget és búzafűlevet is tudnék rajta préselni. Én még nem vagyok nyers evő, úgyhogy valószínűleg nem kilószámra préselném az alapanyagokat, de búzafüvet mindenképp naponta innék és a családomat is szeretném rávenni. Persze a gyümölcs és zöldséglé is nagyobb mértékben szerepelne az étlapon mint eddig. De ha már gépet veszek szeretnék minél jobbat, tartósabbat és a legfőbb, hogy a gép ne rongálja az enzimeket és minél több levet nyerjen ki a préselendő növényből.

    Azt írod, hogy a Champion gyenge a búzafű préselésében. Ez azt jelenti, hogy kevesebb lé lesz az eredmény, vagy azt, hogy a lé minősége nem a legjobb? És csak a búzafű préselésében nem túl jó, vagy a zöldségekkel sem?

    Az, hogy a Lexen, a Solo Star és a Green Star meg a gyümölcsök préselésében gyenge szintén nem jó hír, de mit jelent ez pontosan? Az volt a gondolatom, hogy a gyümölcsök visszamaradó pépe is nagyon jól felhasználható és némi trükkel, ezzel növelni tudnám a csemetém gyümölcsfogyasztását. Ezért fontos lenne nekem, hogy erre is képes legyen.

    Tehát azt mondod, nincs olyan gép ami mindenben jó lenne! Szomorú vagyok.

    Ha jól értem a Green Start ajánlod és talán a Championt (mondjuk ha Urbán Vali ezzel présel, akkor talán nem lehet olyan rossz).

    Köszönöm szépen az információkat, sokat segítettél! A blogod nagyon tetszik, hasznosak az írásaid!:))

    VálaszTörlés
  3. Huha, nah ebben én biztosan nem tudok segíteni!

    VálaszTörlés
  4. Szia Benzsi!

    Köszönöm, hogy leírtad motivációid, hogy mire használnád a gépet. Ennek fényében tudok neked pár dologban pontosítani ill. pár infót még hozzáadni a korábban leírtakhoz.

    Nos az egyik, amit szeretnék leírni az, hogy a présgépek leginkább a zöld levelek préselésére lettek kitalálva, hogy mennyiségben lehessen hozzáférni a klorofilhoz, a rengeteg élő enzimhez, vitaminokhoz és ásványi anyagokhoz, amiket bőségesen biztosítanak.

    A gyümölcsöket nem érdemes préselni. A gyümölcsök úgy komplexek ahogy vannak. Ha eltávolítod belőlük a rostot akkor akkor a cukor tartalmuk nagyon megingatja a vércukorszintet és ez nem jó a hasnyálmirigynek.

    Tehát a zöld leveket úgy tudod a legjobban fogyasztani, ha zöldeket préselsz (amiben azért még így is marad elég finom rost) + gyümölccsel alaposan eltrurmixolod. Erről írtam a blogomban: "Zöld turmixok az egészségért" címmel.

    Ennek fényében érdemes a készüléket választani.


    Újra a gépekről:
    CHAMPION - ahogy korábban írtam ez a gép az összehasonlító táblázat szerint NEM képes leveles zöldeket és búzafűt préselni. Én csodálkoznék ha igen. De erről bővebb infót Urbán Valitól kérjél a nyersetel.hu oldalon. Amúgy megbízható és erős gép az biztos. De nem arra a célra ami a legjobban az egészséget szolgálja. Azaz a zöldekből lényerésre.


    Lexen, Solo Star és Green Star:
    - nos a gyenge teljesítmény a gyümölcs préselésében az azt jelenti, hogy inkább pép lesz semmint lé. (de ez az új megvilágításban amit írtam, szerintem nem olyan nagy baj.)

    A probléma könnyen kiküszöbölhető egy erős turmixszal, mely tápegészben pépesíti a gyümölcsöt, a zöld lével úgyis gondolom rá fogsz szokni a zöld turmixokra. :) Ezek a zöld turmixok elég finomak és szerintem a gyerekeidet is így veheted rá hogy többet fogyasszanak. Gondolj bele milyen egyszerű meginni 2 pohár zöld vért :)

    A legjobban, igen a Green Start ajánlanám, mert fémből van a préselő része. Azt gondolom ez fontos a technológia szempontjából.

    A Championnak nagyon járj utána!!!, mondom én erősen kétkedek a zöldek préselésében.

    Aztán persze lehet a Solo Star II se olyan rossz. Itt az egyetlen gyenge pontot a műanyag csigában látom.

    Azt javaslom, hogy menj el személyesen az egeszseges-elet.hu mintaboltjába és jól faggasd ki Krassza György József urat, segítőkész lesz hisz forgalmaztója ezeknek a termékeknek.

    Remélem tudtam segíteni. Köszönöm, hogy hasznosnak találod a blogom :)

    VálaszTörlés
  5. Szepyke, azért köszi, hogy elolvastad!:))

    VálaszTörlés
  6. Gábor!
    Már megint tanultam valami újat, már ami a gyümölcsök préselését illeti! Köszi.
    Azt hiszem megfogadom a tanácsodat és elmegyek az Egészséges élet bioboltba és majd azután döntök. De az írásaid alapján erősödik bennem, hogy talán még várnom kellene a vásárlással. Nem szeretek feleslegesen pénzt kiadni, ha már veszek valamit azt ha lehet úgy teszem, hogy az a gép évekig használható-, és a működése is kifogástalan legyen. Ezért nincsen még aszalóm sem, mert az olcsóbbak mind nagyon gagyik, Excaliburra meg még nem volt pénzem. Bár most már rájöttem, hogy az aszaló nekem nem is olyan nagyon fontos, hiszen nem vagyok nyersevő (nem vagyok rá készen) és a túl sok magos étel amúgy is megüli a gyomrom. Maradok inkább a gyümölcsöknél és a salátáknál egyelőre némi főtt étellel kiegészítve.
    Sokat segítettél, mégegyszer köszönöm az információkat!!!:))

    VálaszTörlés
  7. Benzsi, végül milyen gépet vettél? Meg vagy vele elégedve? És iszod a búzafű levet?
    puszi: Gitta

    VálaszTörlés