2009. augusztus 18., kedd

Vegán rakott krumpli


Újra itthon! A nyaralásnak vége, de a szabadság még tart. Most jönnek az 1 napos tekergések, kiruccanások egy-egy kedvenc helyre, mint Eger, talán Pécs, vagy az Aggteleki cseppkőbarlang. Köztes időben, meg elmegyünk moziba, a Tropicariumba és a Red Bull Air Race-re. Titkon még abban reménykedem, hogy sikerül rávennem a fiúkat a Vegetáriánus Fesztiválra is. Azért most már több időm lesz blogolni is, így tudom pótolni az elmaradt recepteket és az ígért írást is. Máris egy elmaradás, az egyik kedvenc ételem, ami szerepelt abban a bizonyos 10-es listában is.
Az eredeti ötlet KatAnyakától származik, de én egy kicsit másképpen készítem. 




Hozzávalók:

kb 2-2,5 kg krumpli (sajnos pontosan elfelejtettem lemérni) héjában főzve
1 cs natúr tofu
1 cs füstölt gabona csemege
1 fej hagyma
0,5 kg savanyú káposzta

olíva olaj
chili olaj
1 nagy doboz szójajoghurt
1 gerezd fokhagyma


A vöröshagymát kicsi olajon megpirítottam, majd beletettem a gabona kolbászt, pici vizet és jól átforgattam, végül belekevertem a kockára vágott tofut is. Egy 35x28 tepsi aljába karikáztam a héjába főtt (meghámozott) krumpli picit több mint felét, közben sóztam a rétegeket, beborítottam a kolbászos, tofus keverékkel, ezt befedtem a savanyú káposztával és végül a maradék krumplival. Meglocsoltam egy kis chili és olíva olajjal, megsóztam. A szójajoghurtba belekevertem egy gerezd összezúzott fokhagymát és egy kis sót és meglocsoltam a krumpli tetejét vele. 170 C-ra előmelegített sütőben 40 percig sütöttem.



3 megjegyzés:

  1. Nagyon jól néz ki. A füstölt gabona csemegét én szerintem valami füstölt kolbászra cserélném, de biztos így is finom.!:DD

    VálaszTörlés
  2. Szepyke, nagyon, nagyon finom!!! Csináld füstölt kolbásszal, meg tojással, ha úgy szereted, de egyszer feltétlenül próbáld ki benne a savanyú káposztát. Attól lesz olyan isteni jó.:))

    VálaszTörlés
  3. Benzsi!
    Hoztam valamit:
    http://lettudatoskonyha.blogspot.com/2009/08/medves-dij.html

    VálaszTörlés