2010. január 18., hétfő

Böjti napló 5.


A 14. napon megtörtem a böjtöt. Úgy éreztem, hogy eddig tudtam szívvel-lélekkel csinálni, innentől inkább lenne kényszer, mint jó érzés. Fittnek és energikusnak érzem magam, az arcom kisimult és bár vasárnap még egy kicsit magamba voltam zárkózva, ma már át tudnám ölelni a világot. Jó érzés, hogy megcsináltam! Megszabadultam a méreganyagoktól és jó néhány kilótól is. Újra kényelmesek a ruháim. Még a holnapi napon a levezető étrendet tartom, de szerdától visszatérhetek a szokásos vegetáriánus étrendemre. 


Hamarosan újabb receptekkel jelentkezem. Már tervezgetem, miket fogok elkészíteni. Hetek óta nem főztem, sütöttem semmi kreatívat, csupa hagyományos, unalomig ismételt étel került az asztalra, de most már teljes mellszélességgel állhatok a fakanál mögé. Meg kell mondjam, hogy a főzőcske jobban hiányzott az elmúlt hetekben, mint maga az evés. Azt vettem észre magamon, hogy néhány napja már minden egyes, blogokba felkerülő recept olyan volt számomra, amit feltétlenül ki kell próbálni. Már gyanússá vált a dolog, de persze az is lehet, hogy csupa nekem tetsző étel jelent meg. Már csak győzzem visszakeresni őket. Azt hiszem a szemem kicsit nagyobb mint a szám (vagy a pénztárcám). Ha mindazt villám gyorsan megfőzném, amit kinéztem magamnak, lehet, hogy bővíteni kéne a családot, mert evési kapacitás nem lesz ilyen mennyiségű ételre. Lehet, hogy meghívom a szomszédokat…….

Előző rész itt.

5 megjegyzés:

  1. De jó, akkor a nehezén túl vagy!!!
    Remélem nem értettél félre-semmi bajom a böjttel-csak okosan, átgondoltan kell csinálni( te pedig ezt követed), a betegeknek pedig ahogy te is írtad, orvosi felügyelettel.
    Örülök, hogy jól érzed magad!! Akkor már megérte!!!

    VálaszTörlés
  2. Trinity, én is örülök és azt gondolom ez mindig megéri. Nem írtál olyat amit félreérthettem volna, hiszen egyetértettünk. Semmi olyasmibe ne kényszerítse bele magát az ember, amibe nem szívesen vág bele, vagy tehernek érzi. Csak amíg erőfeszítés nélkül megy. Figyelni kell a belső hangra (ami általában felülről érkezik), mert az mindig tudja, mi a helyes.:))

    VálaszTörlés
  3. A szomszédokat ne, mert rá fognak szokni, hogy jönnek minden nap vacsorázni!:)

    VálaszTörlés
  4. Gratulálok!!!
    és jó hogy leírtad, mert bennem is érik az elhatározás. Régen sokkal többet böjtöltem.

    A leírásod is nagyon profi!!! Csak azt írígylem hogy szabadság alatt csináltad. Mivel ez nálam több hétre, megoldhatatlan sajnos. Az érzékenység is ismerős, de vágyom is arra a tisztaságra amit a böjt tesz az emberre, meg arra a mélységre-magasságra amit a meditációban el tudok ilyenkor érni ::))

    VálaszTörlés
  5. Szepyke, úgyis csak addig jönnének, amíg nem kapnak valami igazi reform kaját, amiről azt sem tudják eszik-e vagy isszák.:))

    SzErika, köszönöm! Nem mindig tudom én sem szabi alatt csinálni. Az csak amiatt kényelmetlen, mert nagyon korán kell felkelnem, hogy mire indulnom kell dolgozni, ne kötődjek a mellékhelységhez. Én is szeretek böjtölni. Jól esik az az üresség és tisztaság amit közben érzek. Simán függővé lehet válni!:))

    VálaszTörlés