2009. június 21., vasárnap

Tepsiben sült rozmaringos-paradicsomos krumpli


Ez a krumpli az adu ász itthon. Gyakran bevetem amikor vendégek jönnek, mert mindig sikert arat, egyszerű és nagyon változatosan elkészíthető. A rozmaring és krumpli párosítás valami mennyei és a kicsit savanykás paradicsom szépen ellensúlyozza az újkrumpli kissé édeskés ízét. Arról, hogy még milyen zöldségeket pakolok bele, majd máskor, most a vegetáriánus nap tiszteletére, csak az alábbiak kerültek bele.

Hozzávalók:

1,5 kg parázs újkrumpli (bármilyen más krumpli)
3 paradicsom
2-3 friss rozmaringág
veganatura
Mexikói fűszersó (Ataisz)
olíva olaj


A krumplit jó alaposan megsikálom (nem kell megpucolni) és mérettől függően félbe, vagy negyedbe vágom és szétterítem egy lapos sütő tepsiben. Meglocsolom olívaolajjal és megszórom a fűszerekkel és a rozmaring levelekkel. Keverek rajta egyet, hogy mindenhol érje a fűszer, majd a negyedbe vágott paradicsomot is elosztom rajta. Alufóliával csak akkor takarom be, amikor a krumpli már öreg. Ilyenkor még fólia nélkül is sütöm egy picit, hogy jól megpiruljon. Az újkrumplit nem fedem le, így is nagyon szépen megpuhul és mindjárt kérget is kap. A sütőt előmelegítem 180 C-ra és hőlégkeverésen 45 percig sütöm. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése