A búzával rakott zöldbab készítése során megmaradt úgy 15 dkg-nyi az elkészített búzából. Ezért aztán úgy gondoltam picikét még tuningolok rajta, aztán majd meglátjuk mi lesz. Tettem még hozzá 2 kiskanálnyi mustárt és ugyanennyi tejfölt (sajnos a szójajoghurtom elfogyott), illetve megszórtam egy kis cayenne borssal. Aztán a bot mixerrel adtam neki, de hagytam benne egész szemeket is. A mustártól egy kicsit pikáns, a cayenne borstól pedig egy kicsit csípős kence lett és a pépesítés is igen jót tett a ruganyos búzaszemeknek (viszlát rágósság). Paradicsommal és puffasztott búzaszelettel igen finom vacsora lett. Valami hasonlót találtok KatAnyakánál itt.
Én nem nagyon szoktam ilyeneket csinálni. Eddig.
VálaszTörlésMert hogy ezt kipróbálom, az tuti. Mióta olvasom a gasztro-blogokat, barátságot kötöttem a gabonafélékkel. Úgy tudom, lúgosítanak, persze nemcsak ezért fogom elkészteni. Köszönöm a receptet! :)))
Szívesen Yasmine! Nem minden gabonaféle lúgosít. Bár arról, hogy mi lúgos és mi savas minden könyv mást ír, abban viszont megegyeznek, hogy a köles lúgosít. A többi gabonáról már nem ilyen egyértelmű a kép. Ennek ellenére nagyon nagy szükségünk van a gabonafélékre (most nem a lisztre gondolok), rengeteg jótékony hatásuk van! Egyél belőlük többször is egy héten. Ha kipróbáltad, ezt a receptet, írd majd le hogy ízlett!:)
VálaszTörlés